7 schoonheidsingrediënten waarvan u niet wist dat ze schadelijk waren

7 schoonheidsingrediënten waarvan u niet wist dat ze schadelijk waren

Dus je hebt besloten om te gaan opruimen. Je hebt je voorraadkast ontgift waardoor je huis chemicaliënvrij is geworden, maar hoe zit het met je schoonheidsgarderobe?

Net als voedseletiketten, kan de ingrediëntenlijst op uw favoriete bad- en lichaamsartikelen lijken alsof deze echt in vreemde woorden is geschreven. Hoewel het veilig is om uw regel ‘niet aanraken als u het niet kunt uitspreken’ te volgen, samen met eetbare lekkernijen, zijn cosmetische make-upproducten iets lastiger. Zou u denken dat methylsulfonylmethaan eigenlijk natuurlijk is?

Het ontcijferen van het onschuldige van het schadelijke lijkt bijna onmogelijk voor iedereen die een zeer kleine apotheker is. Maar gelukkig hebben we de hulp gevonden van het op één na beste: oprichter van natuurschoonwinkel, Orli, en doorgewinterde ingrediëntendecoder, Jo Lam.

“Tegenwoordig zijn de meeste mensen zich er desondanks niet van bewust (of meer tot op het punt, niet overtuigd) dat de chemicaliën die in hun favoriete make-up- en huidverzorgingsproducten rondhangen, een verwoestende relatie hebben met hun gezondheid op de lange termijn”, zegt Lam.

“We werken de algehele afweermechanismen van ons lichaam niet goed door elke dag de huid met synthetische agressieve chemicaliën te besmetten. Dus net zoals je je voorraadkast zou opruimen en ook je kleerkast schoonmaakt, ben ik hier om je te helpen bij het zuiveren van je beautycase. “

Hieronder noemt Jo Lam verschillende van de giftige ingrediënten die worden aangetroffen in reguliere schoonheids- en huidverzorgingsproducten.

Zijn deze giftige ingrediënten verborgen in uw schoonheidssalon?