Gratis gitaarschaalpunt – Stapsgewijze veranderingen in levensstijl aanbrengen

Gratis gitaarschaalpunt – Stapsgewijze veranderingen in levensstijl aanbrengen

In deze gratis gitaarschaal-tip gaan we kijken naar een zeer krachtige oefenstrategie. Ik noem deze strategie “incrementele veranderingen in levensstijl”. Voordat we erover praten, wil ik je een simpele vraag stellen …

Is het voor jou altijd handig om je gitaarschalen te oefenen?

Iedereen die ja zegt op die vraag, liegt waarschijnlijk! Laten we eerlijk zijn. Soms maken onze hectische en drukke levens het een uitdaging om voldoende oefentijd op de gitaar te krijgen. Dit geldt vooral voor gitaristen die een 9 tot 5 baan hebben en ook een gezin hebben!

Dus wat probeer ik hier te zeggen?

Het belangrijkste punt dat ik probeer te maken, is dat het beheersen van gitaarschalen vereist dat je een aantal levensstijlveranderingen aanbrengt. U moet uw tijdsbesteding veranderen. En als je een hoog niveau van beheersing van gitaarschaal wilt bereiken, moet je misschien SIGNIFICANTE veranderingen in je levensstijl aanbrengen. De echte meesters van toonladders hebben hun leven opgebouwd rond hun gitaaroefeningstijd. Ze hebben ook in veel gevallen grote offers gebracht om dit te kunnen doen.

Enkele van de levensstijlveranderingen die u mogelijk moet aanbrengen, zijn onder meer:

  • Het verminderen van de hoeveelheid tv die u kijkt.
  • Vroeg in de ochtend opstaan. (Een lot erger dan de dood voor veel mensen!).
  • Een gezonder dieet volgen.
  • Minder vaak uitgaan, drinken en feesten.
  • Minder tijd doorbrengen met negatief denkende vrienden en andere giftige mensen.

Het is duidelijk dat sommige hiervan een aanzienlijke verandering in uw dagelijkse routine kunnen betekenen. Dat brengt ons terug bij het concept van incrementele veranderingen in levensstijl. Dit zijn kleine veranderingen die in uw levensstijl zijn aangebracht om de toename van de oefentijd van de gitaarschaal mogelijk te maken. Laten we een voorbeeld bekijken om dit concept duidelijk uit te leggen …

Laten we zeggen dat je momenteel 30 minuten per dag besteedt aan het oefenen van gitaarladders. Je realiseert je dat je om je muzikale doelen te bereiken waarschijnlijk minstens 3 uur per dag moet besteden aan schaaloefening. Dus wat doe je? Geef je het op omdat 3 uur te onbereikbaar lijkt? Nee! U maakt gebruik van incrementele veranderingen in levensstijl. Dit is hoe het werkt…

Stap 1: Kies een nieuwe oefenlengte voor de toonladder. Laten we voor ons voorbeeld zeggen dat je nu 45 minuten per dag gitaarschalen oefent in plaats van slechts 30 minuten.

Stap 2: Breng eventuele veranderingen in levensstijl aan die moeten worden aangebracht om de toename van de oefentijd op de schaal op te vangen.

Stap 3: Oefen dagelijks voor de nieuwe oefeningsduur totdat deze een gewoonte wordt.

Stap 4: Herhaal de eerste drie stappen, met geleidelijk toenemende oefenduren, totdat je je doel van drie uur per dag hebt bereikt.

Het is belangrijk om te beseffen dat het maanden kan duren voordat dit doel is bereikt. U zult waarschijnlijk ook versteld staan ​​hoeveel veranderingen in levensstijl nodig waren om dit doel te bereiken! En dat is prima. Als het beheersen van gitaarschalen gemakkelijk was geweest, dan had iedereen het gedaan!