Stoppen met roken met een nieuwe levensstijl

Stoppen met roken met een nieuwe levensstijl

Een van de beste en bewezen manieren om te stoppen met roken is door veranderingen aan te brengen in een levensstijl die gehinderd wordt door die gevaarlijke en verslavende gewoonte. U moet uw oude levensstijl vervangen door een nieuwe. Door je te concentreren op je nieuwe levensstijl, kun je leven en het eindresultaat visualiseren – rookvrij, gezond en levendig – en er niet alleen over praten.

Een zeer succesvolle manier om een ​​nieuwe levensstijl te beginnen zonder te roken, is door met een fitnessprogramma te beginnen.

Een fitnessprogramma biedt veel hulp voor degene die stopt met roken. Lichaamsbeweging helpt stress te verminderen, wat bij veel mensen een belangrijke trigger is voor roken.

Het zal ook helpen om een ​​gezond lichaamsgewicht te behouden en dit kan een angst zijn voor mensen die vatbaar zijn voor gewichtstoename als ze eenmaal stoppen met roken, omdat nicotine helpt om het gewicht laag te houden.

Statistieken hebben aangetoond dat mensen die betrokken zijn bij een of andere vorm van lichaamsbeweging een grotere kans op overwinning hebben wanneer ze stoppen met roken.

De endorfines die vrijkomen bij inspanning zijn een superieure vervanger dan die mensen krijgen van nicotine. Een van de belangrijkste redenen waarom stoppen met roken zo moeilijk is voor mensen, is vanwege de endorfine die tijdens het roken in de hersenen vrijkomt. Endorfines staan ​​ook bekend als de ‘feel good’-chemische stof.

Het vrijkomen van endorfine bij inspanning kan een gevoel van welzijn teweegbrengen gedurende enkele uren na uw training.

Aangezien uw gezondheid binnen 20 minuten na uw laatste sigaret begint te verbeteren en dit blijft doen terwijl uw lichaam de schade die het roken heeft aangericht omver werpt, is een van de eerste dingen die u zult opmerken het vermogen om vrijer te ademen.

Vrijer kunnen ademen zal ook uw energieniveau verhogen en dit zal ook worden versterkt door de verbeteringen in het vermogen van het bloed om zuurstof naar alle delen van het lichaam te transporteren.

Verhoogde energie maakt trainen gemakkelijker en de opwaartse cyclus van fitness kan op relatief korte termijn enkele uitzonderlijke verbeteringen opleveren.

Door de levensstijl te veranderen met lichaamsbeweging, worden mensen er meestal toe aangezet om andere verbeteringen in hun leven aan te brengen met superieure voeding en een stabieler leven te leiden. Het extra geld dat u bespaart doordat u geen sigaretten hoeft te kopen, biedt meer mogelijkheden om het meeste uit het leven te halen en dingen te ervaren die voorheen onbereikbaar waren toen roken er deel van uitmaakte.

Stoppen met roken is niet bedoeld als het einde van het leven; alleen het leven verandert ten goede.