Babyverzorging: introductie van vast voedsel

Babyverzorging: introductie van vast voedsel

De volgende keer dat je door het gangpad met babyvoeding loopt, staar je even naar de zorgvuldig gestapelde potten met babyvoeding. Wat is er eenvoudiger, smaken in overvloed met snelle, gemakkelijke open toppen. Klaar om te serveren in een handomdraai! Maar zou je het eten?

Zelf babyvoeding maken is gemakkelijk en lekker. Het is gezonder en kost niet veel tijd om voor te bereiden. Begin indien mogelijk met biologische groenten. Koop een stoomboot en begin met koken.

Maak je groenten grondig schoon. De meeste baby’s zijn dol op zelfgemaakte wortelen en zoete aardappelen. Je kunt ook pompoen, perziken of appels gebruiken, wat er ook goed uitziet voor het seizoen. Al deze kunnen samen worden gestoomd om dingen sneller te maken. Giet wat water op de bodem van je pan, doe het in de stoompan en voeg de gesneden groenten en fruit toe. Stoom het voedsel tot het zacht is en laat het afkoelen.

Het is niet nodig om te kruiden of zout toe te voegen aan gestoomd voedsel, aangezien fruit en groenten van nature gekruid zijn. Kies zaden of vezelige snaren die uw baby zouden kunnen stikken.

Scheid het gestoomde voedsel en doe elk afzonderlijk in een keukenmachine, voeg een beetje flessenwater of gefilterd water toe als dat nodig is om het voedsel zachter te maken. Als je kleintje groeit, kun je grotere stukjes voer in de mix laten. Maar voor je baby: houd het zacht en romig. Spoel de processor af na elke batch die u maakt.

U kunt kleine potjes of bakjes kopen om te gebruiken of zelfs ijsblokjesbakjes gebruiken om uw eten in te bewaren. Vries het gestoomde voedsel in kleine porties in, zodat u niets verspilt tijdens het voeren. Deze kunnen ‘s nachts in de koelkast worden ontdooid of worden opgewarmd in heet water. Meng altijd goed en steek uw schone vinger in het voer om te zoeken naar hete plekken. Het is geen goed idee om het gestoomde voedsel in de magnetron te gebruiken, omdat het uw baby kan oververhitten en verbranden.

Plaats de lepel tijdens het voeden van uw baby nooit in een pot vol voedsel. Het speeksel op de lepel zal het eten afbreken en de rest moet je weggooien.

Bewaar uw voedsel op datum in de vriezer, waarbij de nieuwere batches achterlopen op de oude. De etenswaren kunnen drie maanden worden ingevroren. Als je eenmaal ziet hoe rijk dit gestoomde voedsel aan kleur is, wil je nooit meer terug naar in de winkel gekochte babyvoeding.