Beheers uw diabetes beter met deze handige tips

De juiste voeding en lichaamsbeweging zijn altijd belangrijk als het gaat om het onder controle krijgen van uw diabetes, maar er is veel meer dan dat waarop u zich moet concentreren als u hoopt een normale levensstijl te leiden. Lees de tips in het artikel en misschien vindt u wel wat nuttige informatie over hoe u met diabetes om kunt gaan.

Eet voedsel dat rijk is aan vezels. Door fruit, groenten en granen te eten, verbetert u uw dieet. Je zult afvallen en je goed voelen. Vezels kunnen u helpen meer controle over uw bloedsuikerspiegel te krijgen en uw kans op hartaandoeningen te verkleinen. Andere bronnen van vezels zijn noten, zaden en bonen.

Er zijn zoveel bronnen online voor diabetici, waaronder de American Diabetes Association, dus maak gebruik van alles wat ze te bieden hebben! Velen hebben steungroepen, artikelen, onderzoek en zelfs links naar lokale docenten, die u kunnen helpen nog meer te leren. Neem de tijd om te weten wat er in uw lichaam omgaat en u zult een lang, gezond leven leiden.

De bloedcirculatie is een voortdurend probleem voor veel mensen die aan diabetes lijden. Regelmatige lichaamsbeweging om een ​​gezonde levensstijl te behouden is erg belangrijk bij het beheersen van uw diabetes en uw algehele gezondheid. Wandelen, zwemmen of zelfs een simpele sport beoefenen zijn geweldige activiteiten om de bloedsomloop naar alle delen van uw lichaam te verbeteren.

Als het gaat om het omgaan met diabetes, zorg er dan voor dat u het niet alleen doet. Het is belangrijk omdat het veel gemakkelijker is om met dit soort problemen om te gaan als je een goede vriend hebt die je kan helpen ermee om te gaan. Dit kan nuttig zijn, hetzij door advies dat zij kunnen geven, hetzij door gewoon iemand te hebben om mee te praten.

Om ervoor te zorgen dat uw bloedsuikerspiegels niet stijgen of dalen zonder dat u het beseft, controleert u uw bloedsuikerspiegel regelmatig en registreert u de resultaten. Het is heel gebruikelijk dat mensen dramatische veranderingen in hun bloedsuikerspiegel ervaren zonder de eerste symptomen. Door uw niveaus zorgvuldig bij te houden, kunt u ernstige gezondheidsproblemen zoals nierfalen of beroertes voorkomen.

Eet regelmatig! Dit is belangrijk als u diabetes heeft. De reden is dat de koolhydraten uit uw maaltijden uw lever waarschuwen om te stoppen met het afgeven van glucose aan uw bloed. Maaltijden overslaan of langere tijd niet eten, kan pieken in uw bloedglucosespiegel veroorzaken!

Als u diabetes heeft en problemen heeft om een ​​erectie te krijgen en / of te behouden, neem dan contact op met uw arts. Hij kan u wellicht medicijnen voorschrijven om u te helpen. Naar verluidt zit meer dan vijfenzeventig procent van de diabetespatiënten in hetzelfde schuitje, dus voel je niet alsof je alleen bent.

Eén woord is belangrijker dan alle andere als u diabetes heeft, en dat woord is levensstijl. Als u een gezonde levensstijl kunt leiden, kunt u een heel normaal leven leiden met diabetes en uiteindelijk de nadelige complicaties vermijden. Gebruik de tips in dit artikel om u te helpen uw levensstijl te veranderen en uw ziekte beter te beheersen.