Ben je verslaafd aan eten


Ben je verslaafd aan eten

Hoe kun je verslaafd zijn aan een stof die je moet consumeren om in leven te blijven? Is het mogelijk om verslaafd te zijn aan voedsel? Onderzoekers zeggen ja.

Bij het scannen van de hersenen van een voedselverslaafde die aan voedsel denkt, laat de scan veranderingen zien die bijna identiek zijn aan de hersenveranderingen van een drugsverslaafde of alcoholist die denkt aan drinken of drugs. Meestal is het voedsel dat door de voedselverslaafde wordt overwogen, rijk en calorierijk, zoals pizza, chocoladetaart en ijs, of pasta met roomsaus.

Een andere overeenkomst is dat voedselverslaafden zoals drugsverslaafden en alcoholisten minder receptoren hebben voor dopamine, het feel good hormoon. Het kan zijn dat voedselverslaafden om zich goed te voelen meer moeten eten om dezelfde toestand te bereiken als normale mensen.

Te veel eten leidt ertoe dat de hersenen het gevoel en het plezier van eten te veel benadrukken door het bewustzijn van andere lichaamsdelen dan de mond te verminderen. Voedselverslaafden hebben vaak vergelijkbare ontwenningsverschijnselen als drugsverslaafden. Deze symptomen zijn onder meer woede, depressie, prikkelbaarheid en humeurigheid.

Voedselverslaving kan worden gecontroleerd. Zelfs als je niet verslaafd bent aan eten, kunnen de onderstaande tips je helpen om af te vallen.

Een dagboek bijhouden. Door op te schrijven wat u eet en hoe u zich voelt als u eet, kunt u gevarenzones opsporen. Als je in een periode van 24 uur ziet wat je hebt gegeten, weet je precies hoeveel van je leven wordt beheerst door voedsel.

Ken uw triggers en vermijd ze. Bepaalde voedingsmiddelen zijn triggers om uit de hand te lopen met eten. Als je weet wat ze zijn, kun je ze vermijden. Triggers kunnen ook gebeurtenissen omvatten, zoals vakanties en mensen. Als je weet dat iemand je irriteert en je reactie is om te eten, vermijd die persoon dan indien mogelijk.

Focus op het eten. Het klinkt contraproductief om de nadruk te leggen op eten, terwijl dat alles is waar je aan kunt denken. Het idee is om je te concentreren op voedsel waar je oprecht van geniet, niet alleen op het vullen van je maag met alles wat je voorhanden is. Voedselverslaafden hebben het in sommige opzichten ruwer dan andere verslaafden, ze kunnen niet zomaar eten opgeven.

Vertraag als je eet. Gebruik kleine borden. Leg je vork tussen twee happen neer. Eet meerdere gangen in plaats van alles op tafel of op je bord tegelijk. Drink water tussen de happen door. Neem minstens 30 minuten de tijd om uw maaltijden op te eten.

Word lid van een steungroep. Mensen die voor dezelfde uitdagingen staan ​​als u, kunnen de positieve ondersteuning bieden die u nodig heeft. Weten dat je niet de enige bent, kan je moreel een boost geven.

Geef niet op. Uw eerste pogingen om de voedselconsumptie te beheersen zijn misschien niet succesvol, maar dat betekent niet dat al uw inspanningen zullen mislukken. Bekijk de positieve vooruitgang die u heeft geboekt in plaats van het terugschuiven.