DE GEVAREN VAN GEWICHTSVERLIESPRODUCTEN

Alle producten voor gewichtsverlies zijn gevaarlijk voor uw gezondheid.

Nee niet echt. Omdat het bevooroordeeld is om alle mannen te generaliseren als playboys en cheats, is het ook oneerlijk om alle producten voor gewichtsverlies als gevaarlijk te clusteren vanwege bepaalde gezondheidsgevallen en bijwerkingen.

Het is waar dat er gevallen zijn waarin patiënten bijwerkingen kregen of hun gezondheid in gevaar brachten, maar men mag niet concluderen dat dit in de eerste plaats kwam door het gebruik van afslankproducten. Daarom loont het echt de moeite om te weten waar u aan begint. Laat gretigheid, emoties en wanhoop je niet dwingen om gezond verstand te negeren.

Praat voor gebruik met professionals: uw arts, diëtist, voedingsdeskundige en uw trainingstrainer. Zoek uit of bepaalde producten complicaties of contra-indicaties kunnen veroorzaken, of gewoon gevaarlijk voor u zijn. Je zou moeten proberen vragen te stellen – het is gratis, weet je.

Hieronder vindt u vijf dingen die u moet weten over de gevaren van producten voor gewichtsverlies: waartoe langdurig gebruik kan leiden en wat de gevolgen voor uw gezondheid zijn.

  1. Ontdek hoe producten voor gewichtsverlies werken

Lees, onderzoek en stel vragen. De meeste van deze producten bevorderen gewichtsverlies door uw basaal metabolisme (BMR) op onnatuurlijke wijze te verhogen.

Elke alledaagse taak die u nodig heeft, heeft energie nodig – ademen, maaltijden verteren, slapen of spierspanning behouden terwijl u zit. Zelfs in rust verbrandt uw lichaam calorieën. Dit is wat je BMR noemt. Dus hoe hoger uw BMR is, hoe meer uw lichaam calorieën verbrandt en zo gewichtsverlies veroorzaakt. Elke dag trainen bevordert een veilige en natuurlijke BMR-verhoging, evenals krachttraining omdat spieren meer calorieën verbranden dan vet.

Voor mensen die diëten en lichaamsbeweging willen vermijden, wenden ze zich tot afslankproducten. Veel van deze producten schokken de stofwisseling om calorieën te verbranden – net als het effect van cafeïne. Helaas kan langdurig gebruik tot verschillende gezondheidsproblemen leiden.

  1. Ken de effecten op uw zenuwstelsel

De activiteit van het zenuwstelsel wordt verhoogd wanneer u afslankproducten gebruikt om het lichaam te stimuleren. Dat lijkt een beetje op het vecht- of vluchtsyndroom dat optreedt als je gestrest bent.

Meestal aangeduid als de overlevingsmodus, is het vecht- of vluchtsyndroom ingebed in onze hersenen, specifiek de hypothalamus genoemd, die, wanneer gestimuleerd, een reeks zenuwcellen start die chemische afgifte naar het lichaam vuren, waardoor keuzes worden gemaakt en de gevolgen worden herkend die niet haalbaar zijn.

Wie zou er 24/7 in de overlevingsmodus willen zijn? Je geest is in een razernij, waardoor je je zenuwachtig en wankel voelt. Andere bijwerkingen zijn onder meer een verlaging van de activiteit van het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel en van de slaapkwaliteit.

  1. Wat gebeurt er met uw bloedsomloop

De activiteit van de hartspier neemt toe als u uw stofwisseling verhoogt. Je hart begint te pompen en hard te werken, en net als alle spieren in het lichaam die te hard werken, zal dit tot problemen leiden.

De bloedsomloop wordt op onnatuurlijke wijze gestimuleerd door producten voor gewichtsverlies die een onregelmatig hartritme, een verhoogde hartslag en hoge bloeddruk kunnen veroorzaken – dit zijn allemaal duidelijke symptomen die leiden tot een hartaanval, beroerte en overlijden.

Het is eigenlijk ironisch, want door af te vallen, probeert u hartproblemen de deur uit te duwen. Maar door afslankproducten te gebruiken, komt het gewoon via de achterdeur binnen. Het is niet echt zinloos, alleen iets om op te letten. Daarom is het een must dat u eerst met uw arts overlegt.

  1. Vermijd de effecten op lange termijn

Laat voor altijd alleen over aan relaties. Vermijd langdurig gebruik van producten voor gewichtsverlies.

Het is niet goed voor uw gezondheid om er langdurig op te blijven zitten, omdat ze uw stofwisseling op onnatuurlijke wijze verhogen, wat vaak tot chronische gezondheidsproblemen leidt. Het is waar dat je misschien wat vooruitgang ziet, wat gewicht verliest, maar leer los te laten en dingen op een natuurlijke manier te doen. In plaats van langdurig op deze producten te vertrouwen, kunt u ze als een soort pedaal gebruiken om u naar een gezondere levensstijl te duwen.

Gewichtsverliesproducten kunnen snel gewichtsverlies veroorzaken ten koste van ondervoeding, verstoorde elektrolytenbalans, galsteen, uitdroging, vermoeidheid en obstipatie.

  1. U krijgt het gewicht terug

Ja, net als de meeste mensen die afslankproducten gebruikten om af te vallen.

Deze producten verhogen uw BMR kunstmatig, wat betekent dat wanneer u stopt met het innemen van de pillen, uw BMR vertraagt. Ja, je loopt geen risico op de lange termijn door producten, maar je staat er weer achter wanneer je bent begonnen. Zie je het probleem? Zonder te sporten en dezelfde hoeveelheid calorieën te eten als voorheen, zult u weer op gewicht komen.

De sleutel tot effectief gewichtsverlies kan in vier woorden worden samengevat: minder eten, meer bewegen.