FAÇONS DE TRAITER LES SYMPTÔMES DE L’ARTHRITE

MANIEREN OM ARTRITISYMPTOMEN TE BEHANDELEN

Artritissymptomen kunnen het leven ellendig maken. In feite zorgen de stijve, gezwollen gewrichten en pijnlijke pijn ervoor dat je moeite hebt om veel van de dagelijkse dingen uit te voeren die je ooit leuk vond. En ondanks alle medische vooruitgang die we de afgelopen jaren hebben geboekt, moeten we nog een goede oplossing voor het probleem vinden.

Gelukkig zijn er veel acties die moeten worden ondernomen om de meest pijnlijke symptomen van artritis te behandelen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een behandeling totale verlichting biedt, kan het beheersen van artritissymptomen helpen om de pijn draaglijker te maken, en vooral om de conditie te behouden om erger te worden. Dus, wat zijn de meest populaire symptomen van artritis? En de manier waarop je ze behandelt?

Veel voorkomende symptomen van artritis
Het meest gebruikelijke kenmerk van artritis is pijn. Dat komt omdat artritis te wijten is aan de geleidelijke erosie van de bekleding van de gewrichten, het synovium genoemd. U zult tal van redenen ontdekken waarom dit gebeurt, maar het kan heel eenvoudig in twee algemene categorieën zijn. Ten eerste is er artrose, die wordt veroorzaakt wanneer leeftijd of druk in de gewrichten het synovium geleidelijk wegneemt. Vervolgens kunnen je botten niet meer soepel bewegen in de gewrichten, dat kan pijn veroorzaken. De meest populaire oorzaak van artrose is louter ouderdom als overgewicht, letsel en zelfs je genen kunnen ervoor zorgen dat je de aandoening krijgt.

Ten tweede kun je inflammatoire artritis vinden. Meestal is inflammatoire artritis het gevolg van een auto-immuunziekte, wat eigenlijk een aandoening is op de locatie waar het immuunsysteem van het lichaam zijn eigen weefsel begint aan te vallen. Om die reden raakt het synovium opgezwollen en ontstoken, wat leidt tot vochtontwikkeling in de gewrichten en uiteindelijk ook tot gewrichtsmisvormingen. Geen ziel weet wat auto-immuunziekten zoals inflammatoire artritis veroorzaakt, maar kan mogelijk een aangeboren component zijn.

Ongeacht welke vaak verschillende soorten artritis u zou kunnen hebben, de gewrichtspijn gaat vaak gepaard met stijfheid tijdens de ochtenden of na langere perioden van slaap. In combinatie met zwelling van de gewrichten, zijn pijn en stijfheid zeker de meest voorkomende symptomen van artritis, samen met de meest kritieke symptomen die moeten worden verlicht.

Hoe behandelt u ze?
De eerste stap voor het behandelen van artritis zal zijn om de pijn en ontsteking in de gewrichten aan te pakken. NSAID’s zijn beslist de meest farmaceutische middelen om deze symptomen te behandelen. NSAID’s zijn ongetwijfeld een vorm van medicijnen die veel voorkomende pijnstillers bevatten, zoals aspirine en ibuprofen. NSAID’s, of niet-steroïde ontstekingsremmers, werken door de angstreceptoren in de hersenen te blokkeren, die net als een baby met artritis dof worden. Bovendien richten ze zich op de ontsteking in de gewrichten. Dit, en hun lage risico op ongewenste bijwerkingen, zorgt ervoor dat ze ideaal zijn voor het behandelen van artritissymptomen.

Maar vaak zijn NSAID’s mogelijk niet sterk genoeg om de symptomen van ernstige artritis effectief te behandelen. In geval van ernstige ontsteking kan uw persoonlijke arts corticosteroïden voorschrijven. Corticosteroïden zijn echt een hormoon dat uw specifieke lichaam van nature aanmaakt en reageert op ontstekingen. Ze helpen de ontsteking aan te pakken en de schade die het veroorzaakt te verminderen. Maar synthetische corticosteroïden kunnen in hogere doses worden voorgeschreven om deze natuurlijke reactie te stimuleren.

Een andere medicijnstijl die vaak wordt voorgeschreven voor gevallen van inflammatoire artritis, zijn disease modifying antirheumatic drugs, of DMARD’s. Deze werken door de pijn te blokkeren, die na verloop van tijd uw gewrichten langzaam kan vernietigen. Dit helpt de gewrichten te beschermen tegen verdere schade en de pijn die u doormaakt te beperken. Typisch, DMARD’s onderdrukken het afweermechanisme van het lichaam, simpel gezegd: witte bloedcellen produceren minder antilichamen. Veel minder antilichamen betekent dat er minder open zijn om uw gewrichten aan te vallen, waardoor de ontsteking die ze kunnen veroorzaken wordt beperkt.

Meestal worden artritis-symptomen behandeld door een ontstekingsremmend medicijn te combineren met een pijnstiller. Welke soorten medicijnen u krijgt voorgeschreven, hangt af van de ernst van uw symptomen. Wanneer uw artritis snel genoeg wordt gediagnosticeerd, is het mogelijk om met de behandeling te beginnen voordat er ernstige schade aan uw gewrichten wordt toegebracht.

Maar in het geval van vergevorderde artritis, als het synovium vrijwel volledig verdwenen is, zijn chirurgische ingrepen vaak de enige optie. Bovendien is de meest voorkomende vorm van chirurgische ingreep voor artritis een gewrichtsvervanging. Kortom, een gewrichtsvervangende operatie omvat het maken van een kunstmatig plastic gewricht om naar de plaats van uw geërodeerde synovium te kijken. Het sierlijke plastic gewricht zorgt ervoor dat uw botten veilig kunnen bewegen zonder tegen elkaar te wrijven, wat vaak de symptomen van artritis kan verlichten.

De beste optie is om uw arts te bezoeken wanneer u een significante indicatie van artritis ontwikkelt. Zij zijn in staat om ambachtelijke zorg voor u voor te bereiden. En regelmatige controles om te helpen bij het verfijnen van uw behandelplan in afwachting van de perfecte techniek voor het behandelen van uw ontdekte artritis.