Het Italiaanse eten van Trentino-Alto Adige

Het Italiaanse eten van Trentino-Alto Adige

Italiaans eten heeft een rijke geschiedenis. Het is gebaseerd op de invloeden van veel verschillende culturen en tijdsperioden. Het is een geweldige smeltkroes van verschillende ideeën, allemaal samengebracht door een uitgesproken Italiaanse smaak, waardoor het Italiaans eten is, de meest gewilde keuken ter wereld. De regio Trentino-Alto Adige is een goed voorbeeld van hoe de geschiedenis het Italiaanse eten heeft beïnvloed en beïnvloed.

Vóór 1550 stond het eten in deze regio bekend om zijn eenvoud. Voedsel was gewoon bedoeld om in het levensonderhoud te voorzien en er moest nog een uitgesproken regionale smaak naar voren komen. Dat veranderde echter allemaal in 1550. Dat is de tijd van het Concilie van Trente. Het Concilie van Trente was een oecumenisch concilie van de katholieke kerk. Het concilie werd gehouden als reactie op de groeiende protestantse reformatie in een poging deze tegen te gaan. Het is moeilijk voor te stellen dat een dergelijke religieuze en politieke gebeurtenis enige invloed zou hebben op het lokale Italiaanse eten. Toen al deze hoge kerkfunctionarissen echter naar het gebied kwamen, brachten ze de smaak van lekker eten met zich mee. Het is dit evenement dat de regio voor het eerst leerde de kunst van het fijne koken te waarderen. Dit is een goed voorbeeld van hoe de geschiedenis de huidige staat van Italiaans eten heeft gevormd.

De keuken werd hier ook beïnvloed door de Republiek Venetië en het Habsburgse rijk. Andere invloeden zijn onder meer die van de Slavische, Oostenrijkse en Hongaarse keuken. Het is moeilijk voor te stellen dat Italiaans eten is gevormd door deze keukens die veel mensen als duidelijk anders beschouwen dan Italiaans eten. Deze regio staat bekend om het gebruik van zoetwatervis, in tegenstelling tot veel van de rest van het land dat zoutwatervis gebruikt in een groot deel van hun keuken. Het is ook interessant om op te merken dat ondanks de buitenlandse invloeden, dit gebied het meest populair is bij de gerechten die traditioneel worden beschouwd als Italiaans eten, zoals pasta, tomaten en olijfolie. Naast deze vaak aan Italiaanse gerechten denkende gerechten is er echter een groot aantal andere voedingsmiddelen, zoals aardappelen, knoedels en zuurkool, helemaal opnieuw gemaakt. Goulash is de meest opgediende zondagse maaltijd.

Gezondheidsbewuste reizigers moeten er ook rekening mee houden dat reuzel nog steeds een erg populair ingrediënt is in het gebied. Wie zich bezighoudt met verzadigd vet, moet zeker informeren naar de ingrediënten van het Italiaanse eten dat ze in deze regio genieten. Maar het is belangrijk op te merken dat veel chef-koks vinden dat reuzel het beste ingrediënt is voor bepaalde situaties en dat de Italiaanse chef-koks in deze regio dat zeker denken.

Er zijn enkele specifieke gerechten die uniek zijn voor deze regio. Een daarvan is aardappelknoedels met ricotta. Je denkt misschien niet aan dumplings als je aan Italiaans eten denkt, maar ze komen vrij vaak voor in de omgeving. Ze hebben zelfs canederli, een specifieke knoedel die uniek is voor het gebied en die wordt gemaakt met overgebleven brood. Deze regio heeft ook zijn eigen regionale zuurkool en een gevulde kipschotel.

Deze regio van Italië is een goed voorbeeld van hoe externe krachten Italiaans eten hebben gevormd. De stijl van de keuken is een uitstekende mix van het populaire Italiaanse eten en de unieke authentieke smaken van regionaal Italiaans eten.