REMEDIE VOOR FIBROMYALGIE

Pijnstilling is misschien wel uw grootste prioriteit met betrekking tot fibromyalgie. Het is tenslotte een enorm pijnlijke aandoening die het moeilijk maakt om gezond te leven. Naast alle zogenaamde andere vreselijke symptomen, zoals mentale verwarring en chronische vermoeidheid, kunnen veel mensen het erover eens zijn dat het verminderen van de pijn van fibromyalgie mogelijk het meest effectief is om hun algemene levensstijl verder te verbeteren.

Maar een deel van de ellende van fibromyalgie is altijd dat het ongelooflijk moeilijk is om een ​​krachtige remedie voor de aandoening te vinden. Veel van de vaak voorgeschreven medicijnen zijn niet effectief genoeg. Bovendien zijn de medicijnen die wel werken, moeilijker te krijgen. Wat kan iemand precies doen om verlichting te zoeken voor fibromyalgie?

Pijnstilling voor fibromyalgie
Medicatie

Het is duidelijk dat voorgeschreven medicatie het eerste is waar fibromyalgie-patiënten naar kijken in termen van remedie. Gezien de medische vooruitgang van de afgelopen jaren, verwachten we dat medicatie ons een einde zal maken aan pijnlijke aandoeningen zoals fibromyalgie. Het bevat verschillende medicijnen die artsen voorschrijven om fibromyalgie te helpen verhelpen.

De meest voorkomende zijn vaak antidepressiva zoals Lyrica en Cymbalta, of Savella? (Die specifiek waren geformuleerd om fibromyalgie te behandelen). De theorie zou kunnen zijn dat dezelfde serotonine-onbalans uit de hersenen die tot depressie leidt, hier achter fibromyalgie zit. En door deze onbalans te behandelen, verwachten ze een oplossing te bieden.

Helaas, omdat ze voor veel mensen eenvoudigweg zullen bevallen, vinden mensen met fibromyalgie vaak geen effectieve verlichting van de verschillende soorten medicijnen. Artsen schrijven dus ook opioïde pijnstillers voor. Opioïden zijn misschien wel een van de meest effectieve medicijnen met betrekking tot puur comfort. Ze schakelen de receptoren in de hersenen uit die pijnsignalen interpreteren, waardoor het gevoel van pijn wordt geblokkeerd.

Maar recentelijk is de bereidheid van artsen om opioïden voor te schrijven rond de afnemende rol van klantgeluk gekomen in grote aantallen sterfgevallen door overdoses, wat nog steeds vaak de “opioïde-epidemie” wordt genoemd. En daarom maakt het natuurlijk het leven moeilijk voor alle mensen die voor pijnverlichting afhankelijk zijn van dit soort medicatie.

Alternatieve behandelingen

Er zijn een aantal verschillende alternatieve therapieën die worden voorgesteld om het pijngevoel van fibromyalgie te verlichten. Dit zijn meestal de soorten items waar u aan denkt als iemand ‘alternatieve therapie’ noemt, zoals acupunctuur of pillen. Hoewel deze methoden zonder enige twijfel ondoeltreffend zijn, hebben sommigen een echte belofte aangegeven om u pijn te maskeren.

Myofasciale releasemassage is slechts één van die therapieën die veel fibromyalgie-patiënten effectief vinden. In wezen is het een massage met de myofascia die de spieren van het lichaam bekleedt. De theorie is meestal dat de stimulatie pijn helpt verlichten, en onderzoek heeft uitgewezen wie dat meestal doet.

Yoga is de enige andere alternatieve therapie die volgens veel artsen werkt voor de behandeling van fibromyalgie. Alle yogahoudingen helpen de spieren te strekken, samen met de mentale rust die yogabeoefenaars richten, helpt het om je hoofd te concentreren, ver van pijn. Naast het voordeel voor yoga zou het zijn dat het ook functioneert als een soort oefening.

Dat is een cruciaal voordeel, omdat bekend is dat oefeningen een van de nuttigere dingen zijn die u kunt doen om fibromyalgiepijn te verlichten. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat het dagelijks krijgen van een beetje lichaamsbeweging een aanzienlijke invloed kan hebben op hoeveel fibromyalgiepijn u precies voelt. Het is zeker lastig om te oefenen als je chronische pijn aanpakt.

Deze vormen van remedie met een laag risico zijn een uitstekende optie voor fibromyalgie, waardoor het vaak een geweldige aanvulling kan zijn met verschillende soorten pijnbestrijding.

Medische marihuana

Medische marihuana zou waarschijnlijk onder de categorie ‘medicatie’ kunnen worden geplaatst, maar vanwege de specifieke juridische en sociale problemen eromheen, verdient het waarschijnlijk een sectie. Het is in een groot deel van de hele wereld, met name in het land, een netelige politieke kwestie geweest. Maar wie aan een chronische ziekte lijdt precies, is: mij uiteindelijk helpen om wat troost te hebben of anders niet?

Welnu, in termen van fibromyalgie is er voldoende bewijs om aan te nemen wie er helpt. Veel artsen die fibromyalgiepatiënten regelmatig behandelen, hebben opgemerkt dat de patiënten vaak op zoek zijn naar medicinale cannabis en melden dat ze succesvol zijn. En onderzoek heeft aangetoond dat medicinale marihuana een uitstekende behandeling is voor chronische pijnstoornissen.

Natuurlijk is marihuana niet voor iedereen weggelegd. Maar voor het geval je geen plezier hebt met de resultaten van het roken, zijn er een aantal tips om de medische primaire voordelen van marihuana zonder de bedwelming zoals CBD-olie te krijgen. Zorg ervoor dat u met uw arts praat, want deze zal waarschijnlijk meer te weten komen over de status van medicinale marihuana in uw omgeving en vervolgens aanbevelingen doen over richtlijnen ervoor, of zelfs als het waarschijnlijk effectief voor u is.