WAT IS DIABETEN PRECIES?

Diabetes mellitus is een aandoening die overal ter wereld ongelooflijk vaak voorkomt. Veel landen worstelen met de waarschijnlijk torenhoge zwaarlijvigheidscijfers, daarnaast zijn de percentages diabetes type 2 gestegen. Dat komt omdat twee weersomstandigheden nauw met elkaar verbonden zijn.

In feite is het zo gewoon geworden dat uit de statistieken blijkt dat zowat iedereen in deze landen iemand kent die is toegebracht door diabetes. Ondanks dit spelen, weten veel mensen niet zo veel over de aandoening. Dus wat is diabetes? Hoe wordt het behandeld? En wat zou je kunnen proberen om het te voorkomen?

Wat is diabetes?
Diabetes mellitus is wellicht beter bekend onder de naam meestal. Maar diabetes mellitus zal de medische term zijn die voortkomt uit het Griekse woord ‘diabetes’ dat bovendien ‘sifon’ betekent, en het Latijnse woord ‘mellitus’ dat ‘zoet’ suggereert. Het ‘zoete’ deel komt voort uit het punt dat diabetes overtollige suiker in de urine veroorzaakt, waardoor het zoeter wordt, en dat is hoe mensen vroeger gebruikten om de ziekte te diagnosticeren.

In wezen is diabetes mellitus een gevolg van het feit dat het lichaam resistent wordt tegen insuline. Alles wat je eet, wordt uiteindelijk opgesplitst in verschillende voedingsstoffen. Een van de belangrijkste van deze voedingsstoffen is glucose, dat uw cellen gebruiken voor energie. Maar om van glucose naar energie over te gaan, gebruikt ons lichaam insuline. Bij diegenen die problemen hebben met diabetes, kunnen ze zelf de insuline die het genereert niet gebruiken, wat resulteert in een gevaarlijke ophoping van glucose uit het bloed.

Deze overtollige glucose kan leiden tot de tekenen en symptomen van diabetes, zoals zenuwpijn en nierbeschadiging. In ernstige gevallen kan diabetes leiden tot nierfalen, coma of misschien de dood. Bovendien lopen mensen met diabetes een hoog risico op hart- en vaatziekten zoals beroertes of hartstilstand.

Hoe wordt het behandeld?
Diabetes wordt vaak behandeld door uw glucosespiegels onder controle te houden om ervoor te zorgen dat de glucose als onderdeel van uw systeem niet op onveilige niveaus komt. Als u dat begrijpt, moet u uw bloedsuikerspiegel regelmatig controleren met een meter die in uw vinger prikt en de glucose meet met uw bloed. Bovendien moeten mensen met diabetes goed letten op wat u eet om ervoor te zorgen dat ze niet veel suikerhoudend voedsel eten en een stijging van de glucose stimuleren.

En omdat diabetes het gevolg is van onvoldoende insuline, moeten mensen met diabetes vaak zelf injecties met kunstmatige insuline toedienen om te compenseren voor niet genoeg natuurlijke insuline. Er zijn verschillende ontelbare varianten van injecteerbare insuline die realistisch met verschillende snelheden werken, waardoor mensen met diabetes de hoeveelheid insuline die ze innemen, kunnen reguleren in overeenstemming met hun dieetprogramma naast hun bloedsuikerspiegel.

En tot slot kunnen mensen met diabetes zelfs een programmeerbare insulinepomp proberen die regelmatig insuline in hun bloed afgeeft.

Maar de ideale manier om diabetes onder controle te houden, is zeker een dieet en lichaamsbeweging. Vaak hebben mensen met diabetes type 2 het vermogen om hun ziekte om te keren en in remissie te brengen door voldoende gewicht te verliezen. Meestal impliceert dit een ongelooflijk caloriearm dieet dat het lichaam op effectieve wijze de glucose die het nodig heeft uithongert, waardoor ons lichaam weer insuline gaat produceren.

Hoe zou je het voorkomen?
Hoewel, zoals bij alle ziekten, een ons voorkomen één pond genezing waard is. Naast de 7 stappen om diabetes te voorkomen, zou het hebben van een gezond gewicht kunnen zijn. De overgrote meerderheid van de gevallen van diabetes mellitus is een directe reactie op obesitas. 90% van de mensen met overgewicht heeft obesitas of overgewicht.

En als u hierover nadenkt, is de simpele waarheid hoe belangrijk een rol uw overtollig vet speelt bij de mogelijkheid om het probleem te ontwikkelen. Zorg voor een afslankdieet met minder koolhydraten, verzadigde vetten en voedingssuikers. En zorg ervoor dat u gewoon elke dag traint.

Maar je hoeft geen marathons te lopen om gezond te blijven. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat slechts 30 minuten normale lichaamsbeweging, zoals wandelen of misschien fietsen, uw kans op overgewicht aanzienlijk verkleint. En in een soort waar de banen van veel mensen lange periodes van zitten vereisen, is het van cruciaal belang om er zeker van te zijn dat het regelmatig naar boven kijken en een kleine hoeveelheid blijven bewegen van cruciaal belang is voor het behouden van een goede gezondheid.

En alleen regelmatige lichaamsbeweging zal de kans op diabetes verkleinen, als u uw hart gezond houdt, waardoor u een breed scala aan gevaarlijke problemen, zoals beroertes, kunt voorkomen. Maar ongeacht of u al te zwaar bent, het is niet erg laat. Door deze stappen te volgen, kunt u misschien wat afvallen en terugkeren naar een gezonde body mass index.

Maar laat het ons weten, kent u diabetes? Hoe is het? Hoe regel je het? Laat het ons zien uit de reacties.