WAT IS PRECIES EEN LUPUS-ANTICOAGULANT?


Er zijn verschillende aandoeningen die de uiterlijke symptomen van fibromyalgie nabootsen. Elke situatie die wijdverbreide vermoeidheid en pijn veroorzaakt, valt in deze categorie. En er zijn nogal van deze voorwaarden. Hoewel de meest populaire auto-immuunziekten zoals lupus zijn. Maar zelfs lupus is niet gesneden en droog. Waaronder, misschien heb je wel eens gehoord van een lupus-antistollingsmiddel.

Een lupus-antistollingsmiddel kan niet hetzelfde zijn als lupus. Het is een onafhankelijke aandoening die tot verschillende symptomen leidt. Maar dat is duidelijk nogal verwarrend. Natuurlijk is “lupus” daar waar tijdens de naam. Dus wat is een van deze aandoeningen en hoe wordt het precies behandeld?

Wat is lupus?
Lupus is, op basis van een basisniveau, een auto-immuunziekte. De simpele waarheid is dat binnen een gezond immuniteitsmechanisme uw witte bloedcellen iets produceren dat ‘antilichamen’ wordt genoemd. Deze antilichamen identificeren en vernietigen gevaarlijke bacteriën en virussen wanneer ze uw lichaam binnendringen. Dit is meestal een essentieel onderdeel van de manier waarop uw hele lichaam u gezond houdt in een wereld vol kans op gevaarlijke infecties. Wanneer u echter een auto-immuunziekte zoals lupus ervaart, gaat het een beetje in de war.

Lupus zorgt ervoor dat uw ziektebestrijdingsvermogen in plaats daarvan begint uw persoonlijke cellen aan te vallen en ze uiteindelijk te vernietigen. Lupus kan zich op veel verschillende manieren manifesteren. Het voor de hand liggende symptoom is een van de kenmerkende “vlinderuitslag” over het hele gezicht. Dat komt doordat uw antilichamen onze huidcellen op uw eigen gezicht aanvallen, waardoor ze overcompenseren door meer cellen te produceren, wat resulteerde in schilferende, rode uitslag.

Maar lupus valt ook uw organen aan. Na verloop van tijd kan het leiden tot ontstekingen in de nieren, het hart en de longen. Als lupus onbeheerd wordt achtergelaten, kan het deze organen uiteindelijk beschadigen, zodat ze niet kunnen functioneren.

Wat is eigenlijk een Lupus-anticoagulans?
Een lupus-antistollingsmiddel wordt op verschillende manieren verwarrend genoemd. Volgens de naam zou je waarschijnlijk aannemen dat het een symptoom is van lupus, terwijl dat in feite niet zo is. Hoewel mensen met lupus zeer waarschijnlijk een antistollingsmiddel zullen krijgen, hebben veel mensen die geen lupus hebben, deze ook.

De reden dat deze antilichamen het woord “lupus” voor hun naam geven, is het feit dat ze voor het eerst werden ontdekt bij mensen die lupus hadden, maar niet echt een deel van de aandoening uitmaken.

Kortom, een lupus-antistollingsmiddel is een antilichaam dat zich bindt aan bepaalde eiwitten als onderdeel van uw bloed. Na verloop van tijd kunnen deze eiwitten de energiebloedcellen in uw bloedsomloop verdikken. Dit vergroot uw kans op het ontwikkelen van bloedstolsels. En natuurlijk brengen trombus hun specifieke risico’s met zich mee, zoals beroertes of hartstilstand.

Hoe worden ze behandeld?
De oplossing voor lupus is vrij eenvoudig. In wezen zou het doel van de lupus zijn om ontsteking van de organen die tot schade leidt, te verminderen.

Meestal daarom de patiënt behandelen met immunosuppressiva. Immunosuppressiva werken door de productie van antilichamen in uw lichaam te beperken. Dit vermindert de activiteit op het immuunsysteem. Omdat lupus het gevolg is van het afweermechanisme van uw lichaam dat uw lichaam aanvalt, verzwakt het kiezen van de meest gunstige manier om de mate van schade die het aan uw lichaam kan aanrichten, te verminderen.

Bovendien schrijven artsen vaak NSAID’s of niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen voor aan mensen met lupus. Deze klasse van medicatie omvat elementaire, vrij verkrijgbare pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen. Ze werken meestal door de productie van een enzym dat ontstekingen omvat te voorkomen. Dit kan ervoor zorgen dat ze ideaal zijn om de roodheid van lupus te bestrijden en de pijn in de aandoening te verminderen.

Voor een antistollingsmiddel kan de procedure ingewikkelder zijn. Je kunt echt oh jee vinden om deze toestand te vermijden. Zonder veranderingen in uw manier van leven, zoals een dieet of lichaamsbeweging, kunt u de kans op een bloedstolsel verlagen wanneer u er last van heeft. De eenvoudigste manier die doktoren hebben om ermee om te gaan, is door alleen uw plasma te controleren. Het zal hen helpen om te bepalen of uw aantal antilichamen bijzonder hoog is, en vervangt dit door kans op een stolsel. Als de doktoren ontdekken dat ze dat kunnen, zullen ze vaak, verwarrend genoeg, een antistollingsmiddel zoals heparine voorschrijven.

Deze verschillende soorten medicijnen wankelen bloedstolsels omdat ze zich vormen, waardoor ze niet in uw haarvaten terechtkomen. Dit kan het echte gevaar zijn voor het stolsel, omdat ze mogelijk de bloedcirculatie naar een deel van uw lichaam kunnen onderbreken, wat tot celdood leidt. En als de bloedcirculatie naar de mentale vermogens geblokkeerd is, kan het u zelfs doden.