Zijn glutenvrije schoonheidsproducten echt nodig?

Zijn glutenvrije schoonheidsproducten echt nodig?

Hoewel je waarschijnlijk hebt gemerkt dat glutenvrij wordt vernietigd in het door jou gekozen café, heb je de opkomst opgemerkt van glutenvrije bad- en lichaamsartikelen?

Blijkt dat gluten – het eiwit dat aanwezig is in tarwe, gerst en rogge – een veel voorkomend ingrediënt is in make-up, huidverzorging en goede haarverzorgingsproducten. Maar kunnen ze een reactie veroorzaken? En moet je echt in de buzz geloven als je coeliakie hebt?

We hebben met de professionals gepraat om erachter te komen of de cosmetica van een persoon ook voor u problemen kan veroorzaken.

Is een allergische reactie mogelijk?

“Ik ben me er niet van bewust dat iemand glutengerelateerde neigingen heeft voor schoonheidsproducten”, zegt Kimberley Robinson, huidspecialist bij Alkaline Spa & Clinic. “Uit mijn eigen ervaring heb ik echter een enorme verbetering gevonden, samen met mijn algehele gezondheid, kilo’s, spijsvertering en dermis, door het eten van schone en het verwijderen van volle melk, suiker en gluten met mijn dieet.”

“Zelfs mensen met coeliakie zijn niet geneigd te reageren op het gebruik van het plaatselijke ingrediënt dat uit gluten bestaat, omdat de ziekte problemen zal veroorzaken wanneer iemand gluten binnenkrijgt”, beaamt Samantha Menzies, Advanced Dermal Therapist bij FacePlus Medispa.

De onderste stuklijn
Volgens deze experts is de kans klein dat glutenbevattende cosmetica letsel veroorzaakt. Maar als je aan boord wilt springen, blijf dan scrollen om een ​​paar van onze favoriete glutenvrije schoonheidsprogramma’s te bekijken.